Кіноа (150грамм)
Кіноа.Фасовка 150 грам
Опис кіноаКіноа (кинва) – зернова культура, поширена на схилах Анд у Південній Америці.
Склад кіноаУ кіноа міститься велика кількість білка, а за хімічним складом рослина близько до молока. Крім того, в кіноа містяться вуглеводи, жири, клітковина, вітаміни групи В, фосфор, калій і цинк.
ІсторіяКіноа було основою раціону ацтеків і індіанців і вважалося у них священною рослиною. Колоністи знищували посіви цієї рослини під час боротьби з язичництвом, що призвело до того, що в дикому вигляді кіноа більше не зустрічається в природі.
Цікаві фактиВ даний час, всі сорти кіноа виведені штучним шляхом і ростуть на території Тибету, Перу, Еквадору і Болівії.
Найближчі «родичі» кіноа – буряк і шпинат.
У кіноа містяться сапоніни, що надає крупі гіркого смаку.
ЗастосуванняКіноа варять, як будь-яку іншу крупу з попереднім замочуванням в декількох водах і подають до м'яса, рибі, або вживають як самостійну страву з різними соусами, медом, фруктами або горіхами. Для збільшення поживної цінності, кіноа можна пророщувати протягом 2-4 годин, а після цього додавати в салати і використовувати в якості холодного гарніру
Корисні властивості кіноаЗавдяки хімічному складу, кіноа практично повністю засвоюється організмом і допомагає зміцнити опорно-руховий апарат, а також знижує рівень цукру в крові. З-за високого вмісту білка, кіноа рекомендують вживати вагітним жінкам, дітям і людям з великими фізичними навантаженнями.
- Ціна: 40 ₴/упаковка