Дыня Канталупа вяленая, 1 кг
Дыня Канталупа вяленая.
Насправді диня — не фрукт, а ягода, проте це не заважає їй бути солодкими й ароматними ласощами. Різновид дині канталупа був завішений у середні століття до Європи з тодішньої Вірменії (сучасний схід Туреччини) лицарями Бруд. Після того як Папа Римський спробував її на десерт, він розпорядився вирощувати диню у своєму маєтку в Каналупі. Її ще називають тайською, оскільки Таїланд — головний постачальник продукту.
Дієтичний цукат із тайської дині робиться через варіння в цукровому сиропі та висушування. Водночас вся її харчова цінність (вітаміни, мінерали, органічні кислоти) залишається незмінною. Солодкість натурального продукту надає не фруктозу, як у кавуні, а сахароза, яка корисніша для здоров'я.
Корисні якості
Поживні переваги:
- містить бета-каротину більше, ніж інші фрукти — це вітамін А, сильний антиоксидант, що впливає на імунітет, здоров'я очей, кровотворення;
- тривалентне залізо, яке максимально засвоюється організмом, підвищує гемоглобін;
- вітамін С — профілактика ГРВІ, зміцнення серцево-судинної системи, м'язової тканини;
- інозин — знижує холестерин у печінці, зміцнює волосся, спалює жир;
- органічні кислоти — зміцнюють імунітет, тонізують організм;
- калій — знижує тиск, перешкоджає судомам.
На сайті магазину можна швидко купити онлайн корисні ласощі чудової якості за доступною вартістю.
Кулінарна використання й калорійність
У яких стравах застосовують (за відгуками):
- як окремий десерт;
- для приготування фруктових та овочевих салатів, наприклад із сиром моцарела;
- як інгредієнт у торти, десерти, випічку;
- для варіння варінь, джемів;
- для супів-пюре, сальси.
Калорійність — 332 ккал. Не рекомендовано діабетикам.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип продукції | Цукати |
Культура | Диня |
Виробник | БЕТ |
- Ціна: 300 ₴/кг