Мелена куркума — це пряність, яку роблять із багаторічної трав'янистої рослини Куркума, що належить до родини Імбирних.
У кулінарії куркума використовується частково-таки широко. Вона надає стравам неймовірний смак і гарний золотистий колір.
Куркума є невіддільним інгредієнтом усіх індійських сумішей, особливо суміші "карі".
Спецію можна використовувати до безлічі страв із рису, додавати до бульйонів і супів, до страв із птиці та риби, до страв із яєць, до салатів, соусів.
Куркума чудово поєднується з бобовими, особливо із сочевицею та фасолю. У маленьких кількостях куркуму кладуть у маринади.
Також справжня куркума використовується в приготуванні солодощів і як натуральний барвник.
Протипоказання до вживання прянощі:
Куркуму не рекомендують вживати під час вагітності, у разі загострених хвороб нирок, шлунка.
Основні | |
---|---|
Тип спецій | Куркума |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
- Ціна: 280 ₴