Кунжут чорний 500 грамів
Кунжут чорний.
Насіння кунжуту має горіховий аромат і нейтральний горіховий смак. Насіння чорного кунжуту має виразніший смак і аромат.
Незвичайні властивості
- усього 100 грамів насіння кунжуту покривають добову потребу організму в кальції.
- в Кореї використовуються листя кунжуту, що має пекучий смак. Свіжим листям надають гарної форми та подають як овочі із соусом або смажать у клярі.
Застосування в кулінарії
Національні кухні: східні (аробська й індійська), азійські (кітайська, японська, корейська), мексиканська та південноамериканська кухні
Класичні страви: Кошик, тахіні (тамина, тахіна, тахін), халва, соус мол роджо (mole rojo або mole poblano), роли, суші та суші
Поєднання з прянощами: тміном, кропом, корицею, часником, коріандром, чорним перцем, петрушкою
Використання: Використовують переважно цільне насіння. У Росії більшою популярністю користується білий кунжут. А ось у східній і азійській кухнях традиційно використовуються насіння чорного кунжуту.
Застосування: М'ясо, кура, риба, креветки, овочі, випічка, соуси, десерти
Застосування в медицині
Чорний кунжут є найбільш корисним і цінним серед інших різновидів кунжуту. Наприклад, чорний кунжут дійсно є антиоксидантом найвищого рівня, поетом його споживання в їжу істотно уповільнює процес старіння завдяки очищенню організму.
Загалом будь-який різновид кунжуту сприятливо впливає на:
- імунітет
- обмін речовин, позаяк очищає судини від холестеринових бляшок і покращує формулу крові
- стан шкіри
Крім цього, кунжут
- застосовується в лікуванні мастопатії.
- рекомендований жінкам після 45 років, позаяк відновлює й підтримує нормальний гормональний фон.
Поради експерта
- Щоб розкрити смак і аромат насіння кунжуту, обсмажте їх на сухій сковороді, поки вони не почнуть підстрибувати.
- Зберігати насіння потрібно в щільно закритому посуді в темному місці.
- Ціна: 130 ₴