Кускус — пісний продукт; до складу цієї крупи входять тільки крупа і вода. Іноді кускус роблять не тільки пшениці, але й з інших круп.
Правильний, традиційний кускус — з твердої пшениці, і шкодить фігурі не буде, якщо, звичайно, не вживати його в ненормальних кількостях у поєднанні з іншою висококалорійною їжею. У кускусу середній глікемічний індекс (тобто розщеплюється в організмі з середньою швидкістю, що є хорошим показником для тих, що худнуть, це не порожній вуглевод). Кускус багатий вітаміном В5, який позитивним чином впливає життєвий тонус, зміцнює імунітет, допомагає боротися з хронічною втомою і депресією і навіть лікує безсоння. До того ж B5 покращує регенерацію шкіри і волосся. Велика кількість важливих мікроелементів — фосфору, калію, заліза, міді і харчових волокон — сприяє нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту.
До вживання кускусу повинні з обережністю підходити діабетики. Також кускус протипоказаний людям, що страждають непереносимістю глютену.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Італія |
Вага | 5 кг |
- Ціна: 120 ₴