Кошик
1590 відгуків
Наборы из цукатов и ореховПосмотреть
"Орех"
+380 (95) 755-61-28
+380 (67) 077-63-13

Нут 1 кг

Нут 1 кг
  • Нут 1 кг, фото 2

120 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: б.5
+380957556128
  • +380 (95) 755-61-28
    Менеджер
  • +380 (67) 077-63-13
    Менеджер
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Нут 1 кгНут 1 кг
120 ₴
Немає в наявності
+380957556128
  • +380 (95) 755-61-28
    Менеджер
  • +380 (67) 077-63-13
    Менеджер
Опис
Інформація для замовлення

Боби золотисто-жовтого кольору з горіховим присмаком. Нут також називають турецьким горохом, баранячим горохом, шишем, нахатом, пузырником. Його зовнішній вигляд нагадує голову барана чи сови і має шорстку поверхню.

Як харчовий продукт нут особливо популярний на Близькому Сході. Є основою для приготування хумуса. На сьогоднішній день, він вирощується в більш ніж 30 країнах світу. Основними його виробниками є Індія, Китай, Пакистан, незначні площі виділені в Тунісі, Марокко, Ефіопії, Мексиці, Колумбії. В Австралії нут входить в список з десяти найбільш культивованих рослин.

Склад

Нут містить більше 80 корисних для організму людини речовин. До його складу входить близько 20-30 відсотків білка, 50-60 відсотків вуглеводів, близько 7 відсотків жирів, з яких більша частина поліненасичені, амінокислота лізин, вітаміни А, С, В1, В6, а також мінеральні елементи (цинк, магній, калій, фосфор, залізо).

Використання

Нут є найпопулярнішим продуктом харчування в Північній Африці, Північній Америці, Середньої Азії. На його основі готують такі популярні страви як хумус і фалафель.

Завдяки своєму багатому складу амінокислотами, широко використовується в вегетаріанської і індійській кухнях. Так, в Індії великою популярністю користується нутове борошно, а в Італії вона служить основою для приготування традиційних коржів. Крім того, з нуту можна готувати каші, супи, пюре, цукерки, попкорн. Смажений нут вживається як повноцінний перекус або закуска до пива.

Перед приготуванням нут варто замочити мінімум на 4 години. Щоб отримати пюреобразное блюдо, його потрібно варити не менше двох годин. Якщо ж боби повинні бути цілими – близько години. Також нут підходить для приготування консервів.

Його можна пророщувати і готувати овочеві салати, вітамінні коктейлі, супи, паштети, яким нут надає особливий горіховий присмак.

Страви з нуту добре поєднуються з такими спеціями як кумін, коріандр, чілі, мускатний горіх, чорний перець, корисно поєднувати з оливковою олією, зеленню, сиром фета, волоськими горіхами, томатами.

Корисні властивості

Амінокислотний склад нуту дозволяє йому замінювати м'ясо, тому він широко використовується в вегетаріанської кухні.

Нут допомагає боротися з ожирінням, очищає організм, є профілактичним засобом проти грипу та застуди, знижує рівень холестерину в крові, перешкоджають розвитку катаракти, наповнює організм енергією, зміцнює імунітет.

  • Ціна: 120 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner