Кошик
1598 відгуків
Наборы из цукатов и ореховПосмотреть
"Орех"
+380 (95) 755-61-28
+380 (67) 077-63-13

Сочевиця зелена 1кг

Сочевиця зелена 1кг

75 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: б.1
+380957556128
  • +380 (95) 755-61-28
    Менеджер
  • +380 (67) 077-63-13
    Менеджер
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Сочевиця зелена 1кгСочевиця зелена 1кг
75 ₴
Немає в наявності
+380957556128
  • +380 (95) 755-61-28
    Менеджер
  • +380 (67) 077-63-13
    Менеджер
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Сочевиця зелена — у кулінарії насіння однієї з різновидів сочевиці звичайної. Поряд із нею й іншими видами цієї трав'янистої рослини є однією з найпопулярніших у світі зернобових культур. Вирізняється зеленим кольором насіння. Вживається в їжу в приготованому вигляді.

Калорийность

У 100 грамах зеленої сочевиці міститься приблизно 297 ккал.

Склад

Хімічний склад зеленої сочевиці характеризується підвищеним вмістом білків, жирів, вуглеводів, клітковини, калію, кальцію, фосфору, заліза, вітаміну B3, а також амінокислот, передусім триптофану.

Як готувати та подавати

Як і всі інші різновиди сочевиці, її різновид із зеленим насінням використовується в їжу, зазвичай, у вареному або тьмяному вигляді. Процесу приготування передбачає нескладний підготовчий етап, що починає з промивання насіння під проточною холодною водою, що дає змогу позбутися пилу та бруду. Потім сочевицю треба замочити на кілька годин. Ця процедура дає змогу скоротити час термічної обробки вдвічі — до 35-45 хвилин.

Щодо використання зеленої сочевиці в кулінарії, то вона досить широка, завдяки здатності зберігати первісну форму у разі тривалої варіння або тушкування. Саме тому найчастіше її можна побачити в складі других гарячих страв з овочів, запіканок, а також випічки, де вона застосовується як начинка.

Як вибирати

Здебільшого зелена сочевиця доступна для купівлі в висушеному місячному вигляді. Тому, вибираючи, треба звертати увагу на сухість насіння, а також брак на його поверхні будь-яких дефектів.

Зберігання

Зелену сочевицю треба зберігати в герметично закритій скляній або пластиковій ємності, яка має бути в темному прохолодному місці далеко від джерел вологи та тепла. За дотримання цих умов терміни зберігання можуть досягати 10-12 місяців.

Корисні властивості

Як і інші зернобобові культури, зелена сочевиця вирізняється підвищеним вмістом рослинних легкозасвоюваних білків, завдяки чому вона чудово підходить як альтернатива кисломолочним продуктам і м'ясу, а завдяки наявності великої кількості клітковини та вуглеводів — для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Крім того, її регулярне вживання підвищує стійкість до інфекційних захворювань, стимулює процеси кровотворення й метаболізму, підвищує рівень гемоглобіну, запобігає виникненню та розвитку хвороб серцево-судинної та центральної нервової системи.

Основні
Країна виробникУкраїна
КультураСочевиця
Тип продукціїПродовольчий
ТипАрахіс
ФасовкаПакет
Упаковка
Вага5 кг
Користувальницькі характеристики
Рік врожаю2018
  • Ціна: 75 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner