Червоним називають рис, який пройшов незначну промислову обробку без шліфування, з кольором оболонки від рубіново-червоного до бордово-коричневого. Саме в ній містяться найцінніші речовини. Крупа з такого злаку легко готується, має приємний, трохи солодкуватий горіховий смак і хлібний аромат.
Червоний рис у кулінарії використовується для приготування гарнірів, супів, салатів. Може бути й самостійною стравою. Найкраще поєднується з м'ясом птиці, рибою, овочами (виключення крохмалясті: картопля, репа). Час варіння — приблизно 40 хвилин, співвідношення крупи та води — 1:2,5. У готовий рис допустимо додати олію: оливкову, лляну та ін.
Основні | |
---|---|
Вага | 5 кг |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Колір | Червоний |
Користувацькі характеристики | |
Тип рисової крупи | Жасмин |
Тип оброблення | Нешліфований (коричневий, чорний) |
Форма рису | Довгий |
- Ціна: 800 ₴