На смак чорний рис солодкуватий, його аромат вирізняється приємними горіховими нотами.
Це жорсткіший продукт, ніж звичайний рис, тому перед готуванням зерна обов'язково потрібно замочити на кілька годин. Після чого варити не менш ніж 30-40 хвилин. Часто чорний рис змішують із довгозерним звичайним, щоб досягти оптимального балансу вітамінів і корисних речовин.
Страви з чорного рису практично аналогічні до, приготованого зі звичного нам типу цього злаку: плов, гарнір або супи. Варто лише пам'ятати про підвищену жорсткість «дікого» зерна. Отже, обов'язково замочувати його перед готуванням. Якщо кілька годин у запасі немає, залийте зерна окропом хоча б на годину та дайте їм настоятися.
Основні | |
---|---|
Вага | 5 кг |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Колір | Чорний |
Користувацькі характеристики | |
Тип рисової крупи | Дикий |
Форма рису | Довгий |
- Ціна: 800 ₴