Рис – найбільш споживаний злак у всьому світі, а одним з найбільш популярних і відомих його сортів є басматі. В Індії його вважають королем всіх круп, завдяки приємному аромату і красивою, вишуканою формою. Зерна басматі самі довгі і тонкі з усіх існуючих сортів, що володіють тонким, ніжним смаком, в приготованому вигляді мають розсипчасту структуру і ніжний запах горіха.
Басматі дуже простий у приготуванні, і не займає багато часу: досить помістити рис в гарячу воду, додати дрібку солі і трохи оливкової олії, поварити 5-10 хвилин, зняти з плити і дати постояти 20 хвилин – і страва готова до вживання. У процесі приготування рис збільшується тільки в довжину, і в готовому вигляді набуває незвичайну форму, стає розсипчастим, а зерна зберігають свою цілісність і аромат.
Басматі містить в собі безліч корисних речовин – клітковини, фолієву кислоту, крохмаль, амінокислоти, фосфор, залізо, тіамін, калій, ніацин і рибофлавін. У розрахунку на суху масу, він на 70-80% складається з крохмалю, який повільно перетравлюється і засвоюється, тим самим забезпечує регулярне надходження в кров глюкози, регулюючи рівень цукру в крові у діабетиків.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
Користувацькі характеристики | |
Вид рисовой крупы | Басмати |
- Ціна: 75 ₴/кг