Рис басматі має аромат, який багатьом нагадує попкорн і горіхи. За неймовірну користь і оригінальний смак його називають «королем рису». Вирощуванням цієї культури займаються Америка, Індія, Китай і Євразія. Цей вид зернових відрізняється тим, що він проходить етап витримки – не менше року. Завдяки цьому підвищується твердість зерен.
Корисні властивості індійського рису басматі обумовлені наявністю в його складі вітамінів, макро - і мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму. Є в ньому і фолієва кислота, в першу чергу важлива для вагітних жінок.
У великій кількості басматі містить клітковину, яка очищає кишечник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові. Крохмалю в цьому рисі теж багато. Він перетравлюється і засвоюється поступово, що сприяє регулюванню цукру в крові, а це важливо для людей з діабетом.
Додаткова інформаціяІндійський рис Басматі — ароматний рис, але його аромат і смак відрізняються від Тайського рису Жасмин та інших ароматних видів рису. Деякі описують цей аромат як запах попкорну. Басматі зростає у північному Пенджабі, регіоні між Індією і Пакистаном. Цей рис коштує дорожче всіх видів рису в світі (не рахуючи завищених цін на рис в Японії). Басматі має високий вміст амілази і тверду майже суху текстуру. Сире зерно довге й тонке, як південний довгозернистий рис, тільки трохи менше. При приготуванні зерна збільшуються більш ніж у два з половиною рази. Кращий індійський рис Басматі має витримку не менше року, що сприяє збільшенню твердості текстури і зерна стають довшими при варінні. Є багато видів рису Басматі вирощених в США, але вони не зрівняються з індійським рисом Басматі ні смаком, ні запахом, ні текстурою, ні зовнішнім виглядом. Рис басматі — ніжний, ароматний і вимагає менше рідини для варіння. Його можна варити у воді, соку, молоці, йогурті, або в кокосовому молоці у відповідності з різними методами.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
- Ціна: 75 ₴